Ce mă califică ca antrenor?

Ca să răspund scurt EXPERIENȚA

Cum a inceput totul

O experiență de peste 25 de ani în lumea sportului. Și ca să fac o departajare corectă, au fost 13 ani în care am fost sportiv de mare performanță, iar de 12 ani sunt profesor de Educație Fizică și Sport și antrenor.

Ca și atlet de performanță, mă mândresc cu o carieră reușită. Pe parcursul celor 13 ani am fost multiplu medaliat național și internațional la 20 și 50 km Marș. De 4 ori am fost vicecampion național individual și cu echipa. Pe parcursul anilor am strâns numeroase medalii , cupe, diplome și distincții și mă aflu și în ziua de azi în clasamentele FEDERAȚIEI ROMÂNE DE ATLETISM.

Ca și profesor, prin mâinile mele au trecut peste o mie de copii cărora le-am schimbat sau îndrumat viața. Și nu doar copii au trecut prin mâinile mele , au fost și sunt foarte mulți adulți cărora am reușit să le schimb stilul de viată și modalitatea de a gândi.

Consider că atuul meu principal în acest domeniu este pedagogia și psihologia copilului și a adultului , având și un curs în domeniu numit: ,, CONSILIERE ȘI ORIENTARE” . Cel mai important lucru la un Trainer este abilitatea de a se face înțeles și de a se face respectat.

Respectul se câștigă, nu se impune! Respectul îl câștigi prin modul în care demonstrezi cât de pregătit ești și cum știi să transmiți lucrul acesta .

Timpul m-a învățat că este foarte important să studiezi și mereu să încerci să evoluezi, iar eu asta fac zilnic și voi continua să mă adaptez mereu la tot ceea ce înseamnă nou și modern.

Ca și studii în domeniu, am început cu Liceul cu Program Sportiv Arad secția atletism, specializare atletism ( 1996-2000), pe urmă am continuat cu Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității de Vest Timișoara (2001-2005), a urmat un Master în Managementul Educațional la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad. În momentul de față sunt Profesor Gradul I în învățământ, mentor și formator.

Ca și studii în domeniul fitness-ului am absolvit cursul de Personal Trainer cu Școala Fitness Scandinavia, a urmat un curs de Bag-Box și Kai-Bo, un curs Surface Free Training ( TRX și BOSU) și un curs de Functional Training Performance.

Au fost multe cursuri interesante, de la care am avut multe lucruri bune de învățat, dar cele mai multe lucruri le-am învățat de la clienții mei. Cu ei am experimentat, cu ei am învățat, că noi ca oameni suntem diferiți și că fiecare dintre noi trebuie să fim tratați și ajutați altfel.

După 11 ani de lucrat cu copii, am renunțat la postul de profesor de Educație Fizică cu un bagaj imens de cunoștințe și mi-am canalizat toate resursele mele fizice și intelectuale către munca de trainer, lucru pe care îl fac de aproximativ 12 ani încoace.

În prezent sunt foarte mândru că prin mâna mea trec zilnic mulți oameni, atât la antrenamentele mele personale cât și la clasele mele de TRX și Total Body Workout și la Programul de Grup Athletic Body Challenge.

Toate aceste cursuri și experiențe m-au făcut să fiu antrenorul experimentat de azi. Sunt bucuros că zilnic am șansa să redau oamenilor zâmbetul pe buze.

Având în vedere că mă aflu în lumea sportului de peste 25 de ani , nu pot sta departe de competițiile sportive de nivel înalt. Așa că, din anul 2016 am început să mă pregătesc și să iau parte la cursele celebre, desfășurate în toată lumea, care se numesc SPARTAN RACE. Spartan Race sunt acele curse cu obstacole la care participă în jur de 3-5 mii de oameni și care se întind pe diferite distanțe . Aceste distanțe sunt între 6 km și 42 km , având de la 20 de obstacole până la 60 de obstacole. Aceste curse se desfășoară în condiții cât mai grele pentru a pune în dificultate mare participanții și pentru a-i face să-și depășească limitele.

Aceste curse mă dezvoltă atât fizic cât și psihic și mă ajută să înțeleg mai bine clientul și să știu exact care sunt stările prin care trece în ședințele noastre de antrenament.

Motto-ul meu este :

Îmi doresc …Pot … Voi reuși!

Rezultate și feedback:

Am ales programul de Personal Training după cea de-a doua nastere. Am optat să scap de kilogramele în plus ramase după sarcină, într-un mod sănătos și sub supravegherea unui antrenor care e foarte bun în ceea ce face și are rezultate pe măsură, adică Ovi. Am învățat că limitele ni le impunem noi, iar cu vointa, răbdare și puțin suport putem ajunge la rezultatul pe care ni-l dorim!

Ane-Mari Tiriteu
Ane-Mari Tiriteu

Numele meu este Adelina Cheveresan, am 44 ani, mama a 2 fețite de 14 ani și 3 ani și sunt medic dentist. Am descoperit alături de Ovidiu Bonțe ce înseamnă să te simți tânăr prin sport. De-a lungul anilor am încercat tot felul de diete, am avut abonamente la mai multe săli de sport din oraș, însă după ce am adus pe lume o fețită la 41 ani, mi-a fost greu să revin la greutatea ideală. De fapt… nu a mai fost posibil. În plus, practicând stomatologia zi de zi, după 18 ani de muncă în cabinet, au apărut durerile de spate. Am decis că trebuie să schimb modul meu de viață. M-a ajutat Ovi, care prin profesionalism, știință, răbdare, mi-a demonstrat că pot ține pasul (în sala de fitness) cu domnișoare ce ar fi putut să-mi fie fiice. Fiecare antrenament a fost diferit, pe parcursul unui an și jumătate de când îmi coordonează activitatea sportivă nu am ajuns să mă plictisesc. Am uitat ce înseamnă să spui NU POT.

Adelina Cheveresan
Adelina Cheveresan

De la 86 kilograme la 74 kilograme este un drum prea puțin important comaprativ cu drumul de la un stil de viață dezordonat, la unul sănătos.
În primul rând depinde de voința noastră, dar este foarte important omul care te ghidează pe acest drum. Pentru mine Ovidiu Bonțe este mai mult decât un antrenor; este un mentor, un profesor, un prieten adevărat – o stare de spirit !
Alături de el am ajuns de la un supra pornderal la SPARTAN RACE.

„Nu există, nu pot” – se aude cel mai des la Ovi! …..și este TOTAL ADEVĂRAT !
Mulțumesc Ovi !

Cristian Joiță
Cristian Joiță

Ovidiu Bonțe mi-a schimbat în bine: aspectul fizic, mentalitatea, starea generală.
Exigent, câteodată enervant de exigent, un profesionist desăvârșit în tot ce face.
Ziua „cântarului” este momentul cel mai plăcut – dacă respecți întocmai ceea ce Ovidiu îți cere – în sală, dar mai ales în afara ei.
Febra musculară devine prietenul tău cel mai bun, alimentația sănătoasă devine o obișnuință, iar abandonul – NU EXISTĂ!
Pentru toate acestea, și multe altele, îți mulțumesc Ovidiu Bonțe!

Carmina Joiță
Carmina Joiță

Pot spune că de abia după ce am început să lucrez cu Ovi am început să-mi cunosc organismul și corpul.
Tot timpul am fost o persoană cu o viață activa, care a avut grijă să evite sedentarismul. Alimentația a fost tot timpul o greutate și un efort psihic. Totul însă în zadar, rezultate nici că se vedeau.
Până să mă antrenez cu Ovi am considerat că fac totul corect, atât cu exercițiile fizice cât și cu alimentația. Alături de el am învățat ce înseamnă într-adevăr un exercițiu corect, o alimentație corespunzătoare și totodată o atitudine corectă vis a vis de mesele din timpul zilei. Rezultatele au început să apară, încrederea și respectul față de mine însămi a început să crească.
Mulțumesc Ovi! 🙂

Roxana Buzatu
Roxana Buzatu

Am început din luna 4 de sarcina! Am reușit sa pun doar 10 kg pe mine! Am avut energie pana in ultima clipa.

După naștere am reușit sa slăbesc 12 kg in 3 luni! Antrenamente concentrate și foarte bine gândite + alimentație sănătoasă!

Ovi e un om ambițios și asta ne-a transmis și noua. E foarte important sa vezi ca antrenorul tău are același stil ca tine ! Sunt mulți care antrenează și ei se postează mâncând shaorma și Fast food NON stop!

După toată experiența am rămas cu o dragoste profunda fata de sport și o grija imensa la tot ce bag in gura!

Îți mulțumesc Ovi, pentru ca ai știut sa implementezi in creierul meu subtil și cu atenție tot ce am nevoie pentru a arată bine și a fi sănătoasă toată viața!

Luminița Duloveț
Luminița Duloveț